MITITEII MEI





 Va scriu aici reteta de mici ,  prin metoda mea de framantare a tocaturii . Va recomand aceasta reteta din tot sufletul sa o incercati , si veti intelege diferenta la gust. Nu am posibilitate , aici in Spania sa fi copti la un gratar de  carbune , dar credeti-ma , ca merita incercati.







 Ingrediente :
  • 1 kg de carne de vita
    200 grame de carne de PORC
    1.5 lingura de amidon de cartof
    1 lingurita de bicarbonat de sodiu
    1 ou
    miezul de la paine alba de marimea unui ou
    4 catei de usturoi
    170 ml de supa( bulion) de pui
    sare,
    piper negru macinat
    cimbrul uscat


Mod de preparare:

Se cumpara carnea curata , macra ,  de vita si de porc si se dau prin masina de tocat cu usturoiul impreuna.

Se adauga toate ingredientele, fara supa de pui si se amesteca bine.

Secretul principal in receta de mici - este metoda de amestecare ( de framantare) a carnii tocate.


Cum se prepara carnea tocata ? Se i-a un vas mai larg, si se toarna carnea , care a fost tocata impreuna cu usturoiul.Se adauaga toate ingredientele, inafara de lichid- supa de pasare sau de oase.

 Se amesteca bine carne tocata cu ingredientele . Dupa aceeia se toarna treptat supa i se amesteca usurel cuo  mainasi- Peurma se  imprastie ) se desface tocatura pe suprafata mai mare in vas.

Si  incepeti sa bateti in carnea tocata cu amandoua maini,- in asa mod , cum se joaca copii mici cu apa , batand cu amandoua maini deasupra apei.  Tot asa se procedeaza si in cazul de fata.

In asa mod lichidul se contopeste mai usor cu  tocatura . Toata procedura dureaza 10 minute . Aceasta este prima etapa.


Dupa aceasta se strange cu mare atentie toata carne intr-un bot, nu se amesteca , pur si simplu il strangeti.

Se i-a acest bot de tocatura cu amandoua maini, se ridica deasupra vasului si se azvirle in vas. Se va imprastia invas , dar un se desface .
Iar se strange si se arunca in vas- cam asa de  vre-o 30 de ori.
Pentru ce procedam asa? In timpul acestei proceduri toate ingredientele se incheaga intre ele strins, strans.Daca veti face o taietura in tocatura, o sa  observati ,  ca are o consistenta densa,  ca la un salam.Aceasta se vede si in poze dupra coacerea lor.

Pentru ce se toarna lichidul ? pentru ca carnea sa fie mai suculenta , si dupa prajire,  sa nu se stranga ,adica  sa scada in volum micii.
Dupa cum stim, carnea de vita este cam uscata la gust dupa preparare ei.

Tocatura primita se lasa pentru cateva ore sa se odixneasca in frigider, sau intr-un loc rece. Ar fi bine sa stea si o noapte. Dar nu are mare importanta in acest caz.



Cum procedam mai departe ? Se rupe atent cate o bucata din tocatura si se formeaza micii in forma lungareata cu  capetele turtite.

Se poate se le rostogoliti putin pe un fund neted de lemn. Dupa formare  se aranjaza fiecare mititel pe o farfurie plata unsa cu ulei, sau un fund de lemn, uns cu ulei.

Se introduce din nou la frigider pentru o ora. Se prajesc pe gratarul incins. In timpul coacerii, este bine sa-i ungeti,  din cand in cand,  cu mujdei de usturoi,  amestecat cu putin ulei.

Se servesc la masa cu cartofi prajiti, salate, verdeturi, muraturi.






3 comentarii:

  1. Vaaaai ce pofta mi-ai facut Anisoara, imi plac la nebunie ;)
    Te pupik si o saptamina placuta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Dar cine te aude - Numai visez sa ajung acasa , si prima de ce am pofta, de bucate cu miros de fum , si in primul rand mititeii. Numai ca am auzit , ca nu se gaseste usor de cumparat carne de vita . O imbratisare calda de la mine.

    RăspundețiȘtergere
  3. Una din mincarurile mele preferate,cu niste salata de varza murata...Mmmm!!!Si eu sint peste hotare,dar ii gatesc des,imi aduc aminte de casa.

    Anisoara

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...