ARIPIOARE MARINATE, CROCANTE CU SOS


Aceasta receta am adaptat-o de la un restaurant din Chisnau. Imi placeau foarte mult aripioarele acestea la o halba de bere. Si mi-am pus scopul, cu orice pret sa le prepar , si sa ajung la gustul cel crocant si placut . Dar gustul cel deosebit , era de la condimentul Tarhun, putin iute si dulciu, cu o aroma  extraordinara. In combinatie cu sosul , care il voi expune in receta urmatoare...fara cuvinte. 




Ingrediente:

2 kg de aripi de pasare
boabe de piper negru  aromat- 10 buc.
3-4 frunze de dafin
o capatina de usturoi
2 linguri de miere de albina naturala
50 ml de tarhun (optional)
cca 2 linguriti de sare
400 ml de ulei

Mod de preparare:

Aripele se parlesc la aragaz si se curata de tot perisorul ramas. Se spala bine in apa rece si se taie cu cutitul in bucati mai mici. 
Prepararea marinadei:
Intr-un vas se fierbe 1.5 de apa cu toate condimentele, afara de usturoi. Se raceste apa.Se inlatura frunzele de dafin .Se adauga usturoiul curatit si pisat cu sare. Se amesteca bine. Se gusta, si daca e nevoie se mai adauga putina sare , ca sa primiti o solutie saratica. Eu adaug cam 2 linguriti de sare.Dar si sarea, in ziua de azi, e diferita, deaceia nu va pot spune cantitatea concreta.
Dupa ce s-a  facut saramura , se toarna peste aripioare si se lasa la marinat intr-un loc racoros, pentru cel putin 4 ore. Aripioarele se scot si se pun pe un reshou sa se scurga de marinada.


Se incinge  uleiul intr-un ceaun . O parte din aripioare , deja  uscate ,se pun in cratita de reshou, si se introduc in uleiul bine incins. Se prajesc timp de 8-10 minute, la un foc mijlociu ,pana se rumenesc bine . Se scot si se pun pe un servetel de bucatarie , pt ca sa-si absoarbe uleiul de prisos.Nu se acopera intr-un vas oarecare sub capac, deoarece isi pierd gustul crocant. Se servesc la masa cu un sos foarte delicios . Receta sosului va fi scrisa in receta urmatoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...